In 1981 begon hij zijn eerste radiostation genaamd Radio The FLYING DUTCHMAN 97,0 FM. Elke dag van 18.00 tot 19.00 uur draaide hij de Limburgse variant op de avondspits omdat in die tijd de ROZ uitzond op de frequentie van Hilversum 3. In 1982 begon hij zijn Belgische radio loopbaan bij RMC in Maasmechelen waar hij op vrijdagavond een programma had. In de jaren daarna hebben we nog steeds bij diverse Belgische radiostations, zoals Maasvallei radio, Arcan Radio, Grafiek Maaseik, Radio Royaal Hamont-Achel en nog steeds een radiootje waar hij de naam niet meer weet.

Als sinds de jaren 80 is deze allround deejay ook bezig met het draaien in discotheken. Begin jaren 90 was het toeristische plaatsje Valkenburg op het werkterrein waar hij elke zomerse weekenden draaide. In 1994 werd hij wekelijks woonachtig in Schinveld in Discotheek Meetpoint. Diverse andere discotheken in België en Nederland.

Eind jaren 90 werden de eerste eigen producties een feit willen remixen maken van oude nummers is nog steeds een van zijn hobby’s! Dit leidde tot 2002 in de eerste single: I Wanna Dance With Somebody, een cover van Whitney Houston. Daarna werd Pennywise – Bro-Hymn door hem onder handen genomen dat onder de noemer Laat me je nog steeds horen een veel gedraaide party-hit is. In 2004 maakte hij samen met Mc-q Ain’t no party (Like an Alcoholic Party) dat zelfs de partyhit van dat jaar werd en in België zelfs in de top 10 kwam.

Video afspelen over Overlay cover YouTube DJ Kicken

In ditzelfde jaar waren de 4 non blondes aan de buurt om geremixt te worden, onder de projectnaam: SALOU S.L. feat Joyce – What’s up. In 2005 kwam hij in de bijna top 10 met de remake van de evergreen Happy Together. In 2006 is het jaar van nieuwe samenwerkingen met Sonic solutions en Jude dat leidde tot Nasty Creep en Walking on Sunshine 2006. De mix-cd De alcoholische Party mix is een feit met verrassende combinaties van bekende hits!
Als je denkt die naam Kicken die ken ik toch, dat kan kloppen wil hij is de broer van Patrick Kicken (Veronica).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email